Ingredientai
- Kukurūzai 3 st. mažos skardinės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Grietinė 100 g riebi
- Miltai 120 g
- Porai 1 vnt.
- Baklažanai 1 vnt. padažui
- Jautiena 150 g šoninė
- Svogūnai 1 vnt. padažui
- Česnakai 3 skiltelės padažui
- Sūris 100 g padažui pvz. parmezano
- Bazilikai 1 arbat. š. padažui džiovintų pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. ir padažui pagal skonį
- Aliejus 5 valg. š. kepimui
- Pomidorai 200 g padažui skardinė smulkintų
- Pipirai 1 arbat. š. padažui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kukurūzus gerai nuvarvinkite, perplaukite atvėsintu virintu vandeniu.
2. Kiaušinius išplakite iki vientisos masės, sumaišykite su grietine, miltais. Sumeskite kukurūzus, plonyčiais griežinėliais pjaustytą porą, pagal skonį pasūdykite ir išmaišykite.
3. Šoninę supjaustykite kubeliais, paskrudinkite keptuvėje, atvėsinkite ir įmaišykite į tešlą.
4. Į keptuvėje įkaitintą aliejų šaukštu krėskite tešlos ir iškepkite blynelius.
5. Dar karštus blynelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai, tada išdėliokite lėkštėse.
6. Nupjaukite baklažano galus. Likusį baklažaną supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite druska ir palikite valandai šaltai. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite išsiskyrusįkartų skystį.
7. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepkite svogūną su česnaku. Sudėkite baklažanų gabaliukus, sukrėskite pomidorus ir troškinkite, kol baklažanai suminkštės.
8. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite bazilikais, įmaišykite tarkuotą sūrį.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kinų