Ingredientai
- Kukurūzų kruopos 220 g
- Sūris 100 g po 50 g tarkuoto fermentinio (geriausia – parmezano) kepsneliams ir padažui
- Aliejus 4 valg. š. kepsneliams ir 3 valg. š. padažui
- Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį kepsneliams ir padažui
- Pievagrybiai 1 kg stambūs - padažui
- Česnakai 4 skiltelės padažui
- Šviežios žolelės (bazilikų, petražolių lapelių, čiobrelių, raudonėlių) padažui 3 valg. š.
- Actas 2 valg. š. padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis malti - padažui
Kaip gaminti
1. Kukurūzų košę geriausia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklines) maišydami po truputį suberkite kruopas. Ant mažos ugnies virkite 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungdami ugnį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Stačiakampę kepimo formą ištepkite aliejumi, sukrėskite košę, paviršių išlyginkite ir palikite atšalti.
2. Paruoškite pievagrybius: nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Česnakus sugrūskite. Prieskoninius žalumynus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pievagrybius ir kepkite 4 min., po to sudėkite česnakus, žalumynus, supilkite actą ir troškinkite dar 3 min. Pasūdykite, įberkite pipirų. Atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
3. Košę supjaustykite 6x10 cm dydžio stačiakampiais, aptepkite aliejumi ir iš abiejų pusių po 3 min. apkepkite ant nelabai karštų žarijų. Atskirai ant grotelių pakepinkite ir pievagrybius. Po to sudėkite juos ant košės kepsnelių. Likusį nuo kepimo skystį su prieskoniais galima patiekti kaip padažą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita