Ingredientai
- Kukurūzų laiveliai: 8 vnt.
- Kalakutiena 300 g 300 - 400 faršas
- Aitrioji paprika 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. lapkočiai
- Pomidorai 300 g indelis konservuotų
- Svogūnai 1 vnt. nedidelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 3 vnt.
- Jogurtas 200 g natūralus
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Petražolės 2 arbat. š. smulkintos
- Tabasko padažas 2 ml keli lašai
- Aliejus 3 valg. š.
Kaip gaminti
1. Keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, česnaką ir faršą. Kepamą faršą gerai pertrinkite, kad nesuliptų.
2. Sudėkite trintus konservuotus pomidorus, smulkintus aitriuosius pipirus ir smulkiai pjaustytą saliero lapkotį.
3. Pagardinkite pipirais, druska, tabasko padažu ir troškinkite ant mažos ugnies 20–30 minučių. Į jogurtą įberkite druskos, pipirų ir smulkintų petražolių.
4. Paruoštą faršą sudėkite į kukurūzų laivelius, apipilkite jogurto padažu, uždėkite kelis pomidorų griežinėlius.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita