Ingredientai
- Figos 8 vnt.
- Datulės 8 vnt.
- Brendis: 60 ml
- Grietinėlė 250 ml
- Kukurūzų kruopos: 200 g
- Maskarponės sūris 200 g
- Cukrus 100 g
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotų žievelių
- Apelsinai 1 vnt. pusės sulčių
- Vanilinis cukrus 1 žiupsnelis
- Migdolų esencija: keli lašai 3 ml
- Sviestas 4 valg. š.
Kaip gaminti
1. Kukurūzų kruopas užpilkite grietinėle ir palikite apie valandą, kad išbrinktų.
2. Figas ir datules gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada perliekite verdančiu ir pusvalandžiui pamerkite į su apelsinų sultimis sumaišytą brendį.
3. Maskarponę elektriniu plakikliu išplakite su su cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, vaniliniu cukrumi, migdolų esencija.
4. Į maskarponės masę su visa grietinėle sukrėskite kukurūzų kruopas, įmaišykite lydytą sviestą. Košę krėskite į karščiui atsparų puodą storu dugnu ir 50 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
5. Tiekite išdėliotą dailiose lėkštelėse. Ant viršaus dėkite figų ir datulių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Košės
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita