Ingredientai
- Kukurūzų kruopos: 2 st.
- Daržovių sultinys 600 ml
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Sviestas 4 valg. š.
- Parmezano sūris 1 st.
- Druska 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Kukurūzų kruopas supilkite į puodelį su sultiniu, išvirkite, uždenkite ir palikite pastovėti, kad košė gerai išbrinktų.
2. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūną susmulkinkite, česnako skilteles sutraiškykite česnako smulkintuvu ir viską pakepinkite keptuvėje svieste, kol dailiai apskrus. Atvėsinkite.
3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
4. Trynius išplakite ir įmaišykite į kukurūzų košę, ten pat sukrėskite pravėsusius svogūnus, suberkite tarkuotą sūrį, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir rozmarinais.
5. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžios masės ir šaukštu atsargiai įmaišykite į kukurūzų masę. Apkepą krėskite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą karščiui atsparią kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita