Ingredientai
- Žuvis 1 kg menkė arba gali būti ir kitokia nevandeninga šviežia žuvis
- Svogūnai 1 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g malti
- Majonezas 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti, pagal skonį
- Mėgstamų prieskoninių žolelių mišinys (pagal skonį): 1 žiupsnelis
- Kmynai 1 žiupsnelis nebūtinai
Kaip gaminti
- Žuvis išvalykite, išrinkite kaulus ir sumalkite mėsmale.
- Smulkiai sukapotą svogūną pakepinkite su šaukštu aliejaus.
- Į žuvų masę suberkite svogūnus, įberkite šaukštą džiūvėsių, žolelių prieskonių, sukrėskite majonezą, įmuškite kiaušinius, pasūdykite. Jei mėgstate, įberkite kmynų – jie piršteliams suteiks pikantiško skonio. Jei mėgstate eksperimentuoti, galite pirštelius pagardinti ir kitokiais pagardais: dėti į juos pakepintų daržovių (pvz. paprikų), česnako, tarkuoto brandinto sūrio ir pan.
- Žuvų masę gerai išminkykite ir suformuokite žuvų pirštelius. Pavoliokite juos džiūvėsiuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps rusvi.
- Patiekite su šviežiomis daržovėmis, karštomis bulvėmis, ryžiais ar kitu mėgstamu garnyru.
- Likusius pirštelius sudėkite porcijomis ir užšaldykite.