Ingredientai
- Varškė 550 g
- Miltai 250 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukrus 200 g
- Kondensuotas pienas 390 g saldaus
- Kakava 2 valg. š. miltelių
- Grietinė 165 g riebios
- Sviestas 200 g
Kaip gaminti
- Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava.
- Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę.
- Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, kepkite 15 minučių.
- Varškę pertrinkite pro sietelį ir suplakite su kondensuotu pienu bei kiaušiniais.
- Gautą masę supilkite ant apkepusio pyrago pagrindo. Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 10 minučių.
- Pakeptą pyragą ištraukite, ant viršaus šaukšteliu išdėliokite likusią tešlą. Vėl pašaukite kepti.
- Po pusvalandžio, išimkite iš orkaitės, leiskite atvėsti.
- Kelias valandas palaikykite šaldytuve, o tada jau skanaukite.
Receptas iš: g-blogas.lt