Ingredientai
- Krevetės 500 g šaldytos virtos karališkosios
- Parmos kumpis 6 riekės
- Vanduo 250 ml marinatui
- Kokosų pienas 250 ml nesaldintas - marinatui
- Rudasis cukrus 3 valg. š. marinatui
- Actas 3 valg. š. baltojo vyno - marinatui
- Svogūnai 1 vnt. marinatui
- Imbieras 10 g šaknies gabalėliis -marinatui
- Kalendros 5 g žiupsnis - marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Druska 1 arbat. š. marinatui
- Aitrioji paprika 20 g pusė ankšties - marinatui
Kaip gaminti
- Kumpį supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, susmulkinkite. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, apšlakstykite baltojo vyno actu ir 20 minučių marinuokite.
- Paruoškite marinatą: prikaistuvyje sumaišykite vandenį ir kokosų pieną. Suberkite cukrų, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Sudėkite tarkuotus imbierus, smulkintas aitriąsias paprikas, svogūnus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, porą minučių kaitinkite.
- Sudėkite krevetes, pusę minutės kaitinkite, nukelkite nuo viryklės. Po pusdienio krevetes išgriebkite ir nuvarvinkite. Po krevetę įsukite į kumpio griežinėlį. Suktinukus pakaitomis suverkite ant iešmų. Paskrudinkite virš žarijų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita