Ingredientai
- Kumpis 500 g virto kiaulienos
- Alyvuogės 1 vnt. juodųjų, be kauliukų (indelis)
- Pomidorai 15 vnt. vyšninių
- Miltai 1 valg. š.
- Mocarelos sūris 200 g
- Pievagrybiai 8 vnt. vidutinio dydžio švieži
- Vynas 100 ml baltojo sauso
- Sviestas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį maltų
Kaip gaminti
1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais.
2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
3. Į karštus riebalus suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus aukso spalvą. Supilkite vyną, gerai išmaišykite. Sudėkite stambiais gabalais pjaustytą mocarelą, ketvirčiais pjaustytus pomidorus, alyvuogių puseles, pievagrybius, pagal skonį įberkite druskos, maltų baltųjų pipirų. Išmaišiusi kepinkite, kol suminkštės pomidorai.
4. Gauto įdaro užkrėskite ant kiekvieno kumpio griežinėlio ir susukite ritinėlius. Išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje, apšlakstykite plaktais kiaušiniais ir 8 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.
5. Tiekite karštus arba šaltus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita