Ingredientai
- Kiauliena 2 kg šviežio kumpio
- Druska 1 arbat. š. kumpiui ir įdarui pagal skonį
- Mėsos sultinys 1 st.
- Aliejus 3 valg. š. Marinatui
- Vynas 250 ml Marinatui; sauso raudonojo
- Česnakai 2 skiltelės marinatui ir 2 skiltelės įdarui
- Petražolės 1 valg. š. marinatui ir 2 valg. š. įdarui
- Rozmarinai 1 arbat. š. Marinatui
- Čiobreliai 1 arbat. š. Marinatui
- Džiūvėsiai 125 g Įdarui
- Kiaušiniai 2 vnt. Įdarui
- Lašiniai 100 g
- Laurų lapai 3 vnt. Marinatui
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis įdarui
Kaip gaminti
1. Paruoškite marinatą: į vyną supilkite aliejų, suberkite prieskonius (česnakus susmulkinti) ir užvirinkite. Dar šiltu marinatu užpilkite nuplautą mėsą ir palikite 2 val. (po valandos apverskite).
2. Paruoškite įdarą: džiūvėsėlius sumaišykite su tryniais, sudėkite susmulkintus česnakus, petražolių lapelius, įberkite muskatų, pipirų, pasūdykite. Po truputį sudėkite iki standžių putų išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišykite.
3. Iš marinato išimtą mėsą nuvarvinkite ir atsargiai įpjaudama bei mušdama kūjeliu suformuokite stačiakampį lakštą. Aptepkite jį įdaru, suvyniokite ir suriškite virvele. Vyniotinio galus geriausia užsiūti.
4. Į puodą suberkite kubeliais supjaustytus lašinukus, įdėkite paruoštą vyniotinį, užpilkite marinatu ir ant mažos ugnies virkite 1,5–2 val.