Ingredientai
- Bulvės 8 vnt. 6–8 didesnės
- Kumpis 125 g rūkyto kiaulienos
- Pievagrybiai 125 g mažų
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sviestas 2 valg. š.
- Sūris 150 g brandinto
- Grietinė 125 ml
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Česnakai 1 skiltelės
- Svogūnų laiškai 30 g
- Tabasko padažas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite apie 45 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite šaukšteliu minkštimą.
2. Bulvių minkštimą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberkite garstyčias, smulkintus svogūnų laiškus ir kapotą česnaką. Pasūdyti, pabarstykite pipirais ir gerai išmaišykite.
3. Likusiame aliejuje pakepinkite šiaudeliais pjaustytą kiaulienos kumpį ir plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius. Pagardinkite tabasko padažu, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išmaišykite.
4. Kumpį ir grybus sudėkite į bulvių masę, išmaišykite. Mase įdarykite išskobtas bulves. Dėkite į skardą ir kepkite 10–15 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita