Ingredientai
- Žuvis 600 g kuprės filė
- Pomidorai 2 vnt.
- Bazilikai 1 žiupsnelis švieži
- Parmezano sūris 1 valg. š. arba kitas kietas sūris
- Česnakai 1 skiltelės
- Bulvės 4 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt.
- Sviestas 1 arbat. š.
- Grietinėlė 200 ml 35 proc. riebumo
- Vištienos sultinys 1 vnt. kubelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
- Aliejus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje.
2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimame jų odelę (prieš nuplikant pomidorą vandeniu, pomidoro odelę įpjaukite kryželiu, tada bus lengviau nulupti ją). Nulupus odelę, padalykite pomidorus į keturias dalis ir išimkite sėklas. Tada juos supjaustykite mažais kubeliais. Į gautą masę dėkite smulkintų bazilikų lapų, supjaustytą česnaką, suberkite tarkuotą sūrį.
3. Maždaug po 1 valg. š. pomidorų masės dėkite ant apkeptos kuprės filė ir apie 5–6 min. kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje.
4. Pasiruoškite garnyrą. Bulves virkite sultinyje, kol išgaruos vanduo. Keptuvėje ant sviesto pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Bulvėms išvirus, į tą patį puodą supilkite grietinėlę, sudėkite pakepintus svogūnus. Kai masė užvirs, puodą nukelkite nuo viryklės. Bulves grūskite iki kremo konsistencijos.