Ingredientai
- Kiaušiniai 4 vnt. biskvitui
- Cukrus 4 valg. š. biskvitui
- Miltai 4 valg. š. biskvitui
- Sviestas 180 g kremui
- Varškė 180 g kremui
- Sutirštintas pienas 130 g saldintas - kremui
- Juodųjų serbentų uogienė (pertepimui) 100 g
Kaip gaminti
1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo, į juos sudėkite miltus ir gerai išmaišykite.
2. Tada atskirai iki standumo išplakite baltymus. Juos šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą (maišykite tol, kol ji taps vientisa).
3. Skardą išklokite kepimo popieriumi (jį ištepkite plonai sviestu - tada biskvitas neprilips) ir ant jo tolygiai paskirstykite tešlą (galima šaukštu, galima pilti tiesiog iš dubens ir pakreipiant skardą tai į vieną, tai į kitą pusę, leisti tešlai pasiskirstyti per visą skardos plotą).
4. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 12-15 min. Svarbu neperkepti, nes tada biskvito negalėsite susukti, jis pasidarys trapus, todėl atidžiai stebėkite, kad smarkiai neparuduotų. Iškepusį biskvitą dar karštą iš karto susukite į ritinėlį ir palikite atvėsti.
5. Paruoškite kremą: iki purumo išplakite sviestą (jis turi būti kambario temperatūros). Plakant po truputį supilkite sutirštintą saldintą pieną.
6. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite į sviesto - sutirštinto saldinto pieno masę ir gerai išmaišykite.
7. Tada išvyniokite biskvitą, sutepkite jį juodųjų serbentų uogiene, tada - paruoštu kremu ir vėl suvyniokite bei padėkite į šaldytuvą dviem - trim valandom (aš suvynioju jį į foliją, nes kartais kremas pradeda bėgti per kraštus). Prieš patiekdami galite pabarstyti milteliniu cukrumi (bet nebūtinai, skanu ir be jo :) ).
PASTABĖLĖ: jei mėgstate mažiau saldų ir mažiau riebų vyniotinio įdarą (kaip kad aš), galite dėti mažiau sviesto ir daugiau varškės.
Facebook kepinių konkurso receptas
Autorė Vilija Belevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita