Ingredientai
- Kuskusas 180 g
- Vanduo 300 ml verdančio
- Druska 1 arbat. š.
- Apelsinų sultys 2 valg. š. šviežių
- Sviestas 40 g
- Medus 1 arbat. š.
- Figos 150 g džiovintų, per pusę perpjautų
- Obuoliai 2 vnt. nulupti ir žiedais supjaustyti; rinkitės tokius, kurie kepant išlieka standūs
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. padažui
- Baltojo vyno actas 1 valg. š. padažui
- Česnakai 2 skiltelės nuluptos ir sutrintos; padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; padažui
Kaip gaminti
1. Kuskusą suberkite į didelį dubenį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palikite pastovėti, kol išbrinks (priklausomai nuo kruopų dydžio, tai užtruks 7–15 min.). Kai kruopos išbrinks, išpurenkite jas šakute, pasūdykite.
2. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, medų, supilkite apelsinų sultis, sudėkite obuolius ir figas, kepkite labai švelniai pavartydami, kol obuoliai kiek suminkštės ir pageltonuos.
3. Visus padažui skirtus ingredientus suplakite iki vientisos masės.
4. Padažu pašlakstykite lėkštėje sudėtą kuskusą ir vaisius, atsargiai pamaišykite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai