Ingredientai
- Kuskusas 150 g
- Vanduo 300 ml
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. nedidelis gabaliukas šviežio
- Krevetės 200 g
- Citrinos 1 vnt.
- Agurkai 1 vnt.
- Pomidorai 1 sauja vyšninių
- Kalendros 1 sauja šviežios
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Verdančiu vandeniu užpilkite kuskuso kruopas, įpilkite kelis šaukštus aliejaus ir palaikykite uždengę 10 min.
2. Į keptuvę pilkite 6 šaukštus alyvuogių aliejaus, sudėkite susmulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbiero gabaliuką. Viską permaišykite, tada sudėkite krevetes ir pakepkite ne ilgiau kaip 3–4 minutes.
3. Kai kuskusas išbrinks, viską sudėkite į jį. Jei kuskusas labai tirštas, įmaišykite kelis šaukštus alyvuogių aliejaus ir vienos citrinos sultis.
4. Nulupkite agurką, supjaustykite ir sudėkite į kuskusą. Vyšninius pomidorus perpjaukite perpus ir taip pat sudėkite į kuskusą. Įmaišykite kapotų kalendrų, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Sudėkite į indą, papuoškite krevetėmis. Leiskite pastovėti bent 15 min., kad skoniai susimaišytų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei