Ingredientai
- Kuskusas 1 st. smulkaus
- Sultinys 1 st. vištienos arba daržovių
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Migdolai 1 sauja
- Cukinijos 1 vnt. vidutinio storio
- Fetos sūris 100 g
- Petražolės 3 vnt. šakelės plokščialapių
- Kalendros 3 vnt. šakelės šviežių
- Žalioji citrina 1 vnt. arba viena nedidelė paprasta
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Kuskusą užpilkite verdančiu sultiniu, supilkite 2 šaukštus aliejaus, uždenkite dangčiu ir palikite 10 minučių. Tada supurenkite šakute ir palikite atvėsti.
2. Jei naudosite perlinį kuskusą, paruoškite jį pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti.
3. Cukiniją supjaustykite plonais ritinėliais ir apkepkite juos aliejuje.
4. Sausoje keptuvėje apskrudinkite migdolus, palikite juos atvėsti ir tada supjaustykite riekelėmis.
5. Sūrį supjaustykite kubeliais.
6. Sukapokite kalendras ir petražoles.
7. Kuskusą sumaišykite su cukinijomis, migdolais, feta ir žolelėmis. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir pagardinkite druska bei pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai