Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 300 g 2 vienodo dydžio lakštai
- Rikotos sūris 200 g
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių ir 1 arbat. š. tarkuotų žievelių
- Miltelinis cukrus 1 valg. š. kupinas
- Vanilinis cukrus 1 valg. š. kupinas
- Uogos: (šviežios arba šaldytos) 1 sauja
Kaip gaminti
1. Į dubenį sudėkite rikotą, suberkite tarkuotas citrinų žieveles, miltelinį bei vanilinį cukrų, supilkite citrinų sultis ir gerai sumaišykite.
2. Ant miltais pabarstyto stalviršio patieskite vieną tešlos lakštą. Tolygiai aptepkite citrininiu rikotos kremu, gausiai pabarstykite šviežiomis arba atšildytomis ir gerai nuvarvintomis uogomis (mėlynėmis, avietėmis ar kt.).
3. Uždėkite likusį tešlos lakštą, viršų aptepkite kiaušinio tryniu. Kepkite 190 0C karščio orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį kepinį supjaustykite kvadratėliais. Viršų galite apibarstyti milteliniu cukrumi.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vaikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita