Ingredientai
- Sviestas 50 g
- Cukrus 50 g ir dar 1 šaukštas viršui
- Obuoliai 2 vnt. nulupti, be sėklų ir supjaustyti kubeliais, labiau tinka tvirti ir rūgštesni; dar kelias riekeles pasilikite viršui
- Rudasis cukrus 70 g
- Kiaušiniai 1 vnt. didelis
- Apelsinų sultys 1 valg. š. šviežiai spaustų
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Cinamonas 1,5 arbat. š. 1 šaukštelis tešlai ir 0,5 viršui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Muskatas 0,25 arbat. š.
- Miltai 180 g
- Pienas 160 ml
- Druska 0,25 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Keksiukų formos duobutes išklokite specialiomis popierinėmis formelėmis.
2. Į nedidelį puodą dėkite šaukštą sviesto, berkite baltąjį cukrų ir obuolių kubelius, pilkite apelsinų sultis. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 5 minutes, kol obuoliai kiek suminkštės, tačiau nesuvirs. Atidėkite.
3. Dideliame dubenyje išsukite likusį išlydytą sviestą ir rudąjį cukrų, įmuškite kiaušinį, pilkite vanilės ekstraktą.
4. Kitame sausame dubenyje sumaišykite miltus, tešlai skirtus prieskonius, druską ir kepimo miltelius. Po truputį berkite sausuosius ingredientus į sviesto ir kiaušinių masę, vis įpilkite šiek tiek pieno ir neskubėdami maišykite. Turite supilti visą miltų mišinį ir pieną bei gauti gana tirštą tešlą. Galiausiai suberkite patroškintus obuolius ir dar sykį lengvai išmaišykite, kad obuoliai pasiskirstytų tešloje. Stenkitės nepermaišyti!
5. Nedideliame indelyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir cinamoną.
6. Krėskite tešlą į keksiukų formos duobutes, užpildydami maždaug 3/4. Ant kiekvieno būsimo keksiuko viršaus dėkite po porą obuolio riekelių (šį žingsnį galite ir praleisti), o tada gausiai pabarstykite cukraus-cinamono mišiniu.
7. Kepkite apie 20 min. – kol į vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepate didelius keksiukus, gali prireikti kelių minučių daugiau.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė