Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Kvapnus pyragas su karamelizuotais mandarinais

Mandarininis pyragas
Mandarininis pyragas / „Sarune Zurba Photography“ nuotr.
Skaitysiu vėliau

FeedMySister.com„Ne gyvenimas, o pasaka“, – sakydavo močiutė. Ne todėl, kad mes turėdavome daug, o todėl, kad ji mokėdavo džiaugtis paprastais dalykais. Vis dar pamename jos sausainius, apibarstytus cukrumi, pyragą, kvepiantį citrinomis, ir pašnekesius virtuvėje.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 100 g šviesių speltų; pyragui
  • Sviestas 100 g kambario temperatūros; pyragui
  • Klevų sirupas 80 ml pyragui
  • Kepimo milteliai 1 arbat. š. pyragui
  • Kiaušiniai 2 vnt. pyragui
  • Sultys 130 ml mandarinų; 80 ml pyragui ir 50 ml glajui
  • Mandarinai 3 vnt. priklausomai nuo dydžio, gali reikėti ir 3-4; karamelizuotiems mandarinams
  • Vanduo 200 ml karamelizuotiems mandarinams
  • Medus 125 g 100 g karamelizuotiems mandarinams ir 25 g glajui

Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.

2. Karamelizuotiems mandarinams puode užverdame vandenį, dedame visą medų ir plonais griežinėliais supjaustytus mandarinus. Verdame ant vidutinės ugnies apie 25 minutes, kol išgaruos visas skystis. Leidžiame visiškai atvėsti.

3. Pasiruošiame kepimo formą. Atsegame formą ir ant jos dugno uždedame kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame dvi 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formos šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusį biskvitą būtų lengva išimti.

4. Elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su klevų sirupu. Įmušame 2 kiaušinių trynius (baltymus atskiriame į švarų, sausą indą) ir pilame šviežias mandarinų sultis. Kitame inde išsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius. Sausus ingredientais sumaišome su šlapiais.

5. Kiaušinių baltymus atskirame, švariame dubenyje išplakame iki standžių putų ir atsargiai dalimis įmaišome į tešlą.

 

6. Kepimo formos apačioje išdėliojame karamelizuotus mandarinus – reikės ~ 11 griežinėlių. Ant viršaus pilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą verčiame į lėkštę, kad mandarinai būtų viršuje.

7. Glajui į puodą supilame mandarinų sultis ir įdedame medų. Verdame, kol sutirštės ir gausime glotnų glajų. Jį paskirstome ant atvėsusio pyrago viršaus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.