Ingredientai
- Miltai 100 g šviesių speltų; pyragui
- Sviestas 100 g kambario temperatūros; pyragui
- Klevų sirupas 80 ml pyragui
- Kepimo milteliai 1 arbat. š. pyragui
- Kiaušiniai 2 vnt. pyragui
- Sultys 130 ml mandarinų; 80 ml pyragui ir 50 ml glajui
- Mandarinai 3 vnt. priklausomai nuo dydžio, gali reikėti ir 3-4; karamelizuotiems mandarinams
- Vanduo 200 ml karamelizuotiems mandarinams
- Medus 125 g 100 g karamelizuotiems mandarinams ir 25 g glajui
Kaip gaminti
1. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C, kepimo funkcija – be ventiliatoriaus.
2. Karamelizuotiems mandarinams puode užverdame vandenį, dedame visą medų ir plonais griežinėliais supjaustytus mandarinus. Verdame ant vidutinės ugnies apie 25 minutes, kol išgaruos visas skystis. Leidžiame visiškai atvėsti.
3. Pasiruošiame kepimo formą. Atsegame formą ir ant jos dugno uždedame kepimo popieriaus lapą (didesnį, negu reikia), užspaudžiame šonus. Nuo kyšančių kepimo popieriaus kraštų atkerpame dvi 5 cm pločio juostas ir jas dedame prie formos šonų taip, kad viskas būtų uždengta ir iškepusį biskvitą būtų lengva išimti.
4. Elektriniu maišytuvu išplakame minkštą kambario temperatūros sviestą su klevų sirupu. Įmušame 2 kiaušinių trynius (baltymus atskiriame į švarų, sausą indą) ir pilame šviežias mandarinų sultis. Kitame inde išsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius. Sausus ingredientais sumaišome su šlapiais.
5. Kiaušinių baltymus atskirame, švariame dubenyje išplakame iki standžių putų ir atsargiai dalimis įmaišome į tešlą.
6. Kepimo formos apačioje išdėliojame karamelizuotus mandarinus – reikės ~ 11 griežinėlių. Ant viršaus pilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti. Atvėsusį biskvitą verčiame į lėkštę, kad mandarinai būtų viršuje.
7. Glajui į puodą supilame mandarinų sultis ir įdedame medų. Verdame, kol sutirštės ir gausime glotnų glajų. Jį paskirstome ant atvėsusio pyrago viršaus.