4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 16
Jau įvertinote šį receptą

Kynvos košė su keptais pomidorais, feta ir žolelių aliejumi

Patiekalas su bolivinėmis balandomis
Patiekalas su bolivinėmis balandomis / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Kai kalorijų kiekį norisi kiek sumažinti, tačiau valgyti lygiai taip pat skaniai, pravers receptas, kuriame puikiai dera sveikuoliškos kruopos, pomidorų salsvumas, sūri feta, o viską vainikuoja mėtos.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite žolelių aliejų. Sudėkite visus jam skirtus ingredientus į elektrinį smulkintuvą, įberkite didelį žiupsnį druskos ir sumalkite iki beveik vientisos konsistencijos.

2. Sultinį (ar vandenį) užkaiskite nedideliame puoode, suberkite kruopas, užvirkite ir virkite neuždengę ant nedidelės kaitros apie 20-25 min., kol skystis išgaruos ir kruopos bus išvirusios. Virdami kartas nuo karto pamaišykite. Jei matote, jog ima trūkti skysčio, galite dar šiek tiek įpilti. Nuimkite puodą nuo ugnies, dėkite sviestą, kapotas petražoles ir trupintą fetą. Labai aktyviai nemaišykite, tik vos vos.

3. Kai kruopų virimas eis į pabaigą, užkaiskite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite pomidoriukus. Kepinkite juos apie 5 min., kartais pavartydami, galiausiai sudėkite česnako skilteles ir jas dar šiek tiek pakepinkite su pomidorais, kol taps rusvos, tačiau nepradės degti. Nukaiskite ir pabarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite kapotų mėtų.

4. Į lėkštes dėkite košės su feta ir petražolėmis, ant viršaus – pakepintų pomidoriukų, o tada negailėdami pašlakstykite žolelių aliejumi. Patiekite iškart.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.