Ingredientai
- Bolivinės balandos (kynva) 250 g
- Daržovių sultinys 1 l arba vandens
- Sviestas 20 g
- Petražolės 2 sauja po saują košei ir aliejui; sukapotų
- Fetos sūris 100 g stambiai sutrupinto
- Alyvuogių aliejus 100 ml žolelių aliejui; ir dar šaukštas košei
- Pomidorai 250 g vynuoginių
- Mėtos 2 sauja šviežių, kapotų; saujelė košei ir sauja žolelių aliejui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonįl košei ir žolelių aliejui
- Aitrioji paprika 1 vnt. žalioji, be sėklų, stambiai supjaustyta (nebūtinai)
Kaip gaminti
1. Pirmiausia pagaminkite žolelių aliejų. Sudėkite visus jam skirtus ingredientus į elektrinį smulkintuvą, įberkite didelį žiupsnį druskos ir sumalkite iki beveik vientisos konsistencijos.
2. Sultinį (ar vandenį) užkaiskite nedideliame puoode, suberkite kruopas, užvirkite ir virkite neuždengę ant nedidelės kaitros apie 20-25 min., kol skystis išgaruos ir kruopos bus išvirusios. Virdami kartas nuo karto pamaišykite. Jei matote, jog ima trūkti skysčio, galite dar šiek tiek įpilti. Nuimkite puodą nuo ugnies, dėkite sviestą, kapotas petražoles ir trupintą fetą. Labai aktyviai nemaišykite, tik vos vos.
3. Kai kruopų virimas eis į pabaigą, užkaiskite keptuvę, įpilkite šaukštą alyvuogių aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite pomidoriukus. Kepinkite juos apie 5 min., kartais pavartydami, galiausiai sudėkite česnako skilteles ir jas dar šiek tiek pakepinkite su pomidorais, kol taps rusvos, tačiau nepradės degti. Nukaiskite ir pabarstykite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais, užberkite kapotų mėtų.
4. Į lėkštes dėkite košės su feta ir petražolėmis, ant viršaus – pakepintų pomidoriukų, o tada negailėdami pašlakstykite žolelių aliejumi. Patiekite iškart.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Košės