Ingredientai
- Pievagrybiai 6 vnt. 6 - 8
- Svogūnai 500 g
- Aitrioji paprika 500 g
- Druska 400 g
- Pieskoniai: (mėgstami) 1 žiupsnelis
- Aliejus 500 ml
Kaip gaminti
- Grybus nulupkite ir nuplaukite, nuvarvinkite. Sudėkite į didelį dubenį, supilkite druską ir gerai rankomis išmaišykite. Palikite pusvalandžiui.
- Svogūnus nulupkite ir supjaustykite žiedais, paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
- Į stiklainius sluoksniuokite taip: pievagrybiai, svogūnai, paprikos. Viršutinis turi būti grybų sluoksnis.
- Užpilkite aliejumi, įberkite pasirinktų prieskonių ir užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita