Ingredientai
- Vilkešeris 1 vnt. didesnis; arba 2 mažesni
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Krapai 1 sauja šviežių
- Citrinos 1 vnt.
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė (nebūtinai)
- Bulvės 4 vnt. jei tiekiate šalia
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C (aš naudoju režimą su ventiliatoriumi). Kepimo popieriumi išklokite didelę negilią skardą (tai svarbu, antraip, gilioje skardoje kepama žuvis gali pradėti troškintis, ne kepti).
2. Jei žuvis, kurią pirkote dar nevalyta, nukirpkite apatinius jos pelekus, nedideliu peiliu pašalinkite žvynus, nuplaukite po šaltu vandeniu ir atsargiai prakirpkite pilvą. Kruopščiai pašalinkite vidinius organus, įskaitant žiaunas. Patariu šios užduoties imtis užsimovus pirštines, kad neįsipjautumėte. Žuvį nusausinkite, dosniai įtrinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Pašaukite į orkaitę 20 minučių.
3. Kol žuvis kepa, galite išvirti bulves ir iškepti cukiniją. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėkite vienu sluoksniu ant aliejumi pateptos griliaus keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių, kol suminkštės ir matysis rusvos griliaus juostos. Kartokite su likusiais griežinėliais.
4. Kai žuvis iškeps, pašalinkite odelę ir atsargiai išimkite filė. Patiekite su šlakeliu pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus, cukinijos griežinėliais, bulvėmis ar kitais pasirinktais garnyrais, gausiai apšlakstykite citrinos sultimis.
5. Papuoškite krapais ir juodaisiais pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei