Ingredientai
- Kiaušiniai 2 vnt. šokoladiniam biskvitui
- Grietinė 200 g šokoladiniam biskvitui
- Rudasis cukrus 200 g šokoladiniam biskvitui
- Miltai 200 g šokoladiniam biskvitui
- Kakava 120 g 60 g šokoladiniam biskvitui ir 60 g šokoladiniam kremui
- Soda 1 arbat. š. šokoladiniam biskvitui
- Kondensuotas pienas 100 g šokoladiniam kremui
- Cukrus 150 g šokoladiniam kremui
- Sviestas 230 g 200 g šokoladiniam kremui ir 30 glajui
- Brendis 40 ml šokoladiniam kremui
- Grietinėlė 20 g šokoladiniam glajui
Kaip gaminti
Iškepkite biskvitą:
1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Į plakinį supilkite kondensuotą pieną.
2. Grietinę sumaišykite su soda ir supilkite į plakinį. Suberkite kakavą.
3. Išsijokite miltus ir juos supilkite į tešlą.
4. Kepkite biskvitą 180 laipsnių temperatūroje 30–45 min.
Paruoškite kremą:
1. Į kambario temperatūros sviestą berkite cukraus miltelius ir išsukite.
2. Supilkite likusį tirštintą saldintą pieną ir lengvai išmaišykite.
3. Suberkite kakavą ir dar kartą pamaišykite.
4. Pabaigoje supilkite brendį.
Papuoškite tortą:
1. Biskvitą perpjaukite išilgai į tris dalis ir sulaistykite obuolių sultimis.
2. Kremu pertepkite visus tris lakštus – viršutinis taip pat turi būti padengtas kremu.
Paruoškite glaistą:
1. Ištirpinkite inde virš verdančio vandens garų šokoladą.
2. Kai šokoladas ištirps, supilkite grietinėlę ir sudėkite sviestą. Viską gerai išmaišykite.
3. Paruoštu glaistu apliekite visą tortą ir papuoškite.