Ingredientai
- Viščiukai: (Vilniaus paukštyno nuo 1,5 - 2 kg) 3 vnt.
- Druska 155 g 25 - vieno viščiuko marinavimui ir 130 g - virimui
- Laurų lapai 10 vnt. 5 marinavimui ir 5 virimui
- Kmynai 10 g 5 - marinavimui ir 5 - virimui
- Kuminai 10 g 5 - marinavimui ir 5 - virimui
- Pipirai 10 g kvapniųjų, 5 - marinavimui ir 5 - virimui
- Česnakai 4 vnt.
- Morkos 3 vnt.
- Svogūnai 3 vnt.
- Imbieras 1 vnt. šaknies
- Salierai 1 vnt. gumbo
Kaip gaminti
- Viščiukus nuplaukite, palikite nuvarvėti. Marinavimui naudokite druską (25 g – 1 kg viščiuko), pipirus, kvapniuosius pipirus, lauro lapus, česnaką, kmynus ir būtinai kuminus.
- Visus išvardintus prieskonius susmulkite grūstuvu, česnakus smulkiai supjaustykite, viską sumaišykite su druska.
- Gautu mišiniu įtrinkite viščiukus iš vidaus bei išorės.
- Parai palikite marinuotis, pavartykite.
- Kitą dieną perriškite viščiukus virve, kad patogiau būtų su jais elgtis.
- Užkaiskite puodą su vandeniu.
- Berkite į jį druską (panašiai, kiek ir marinavimui), lauro lapus, pipirus, kvapniuosius pipirus, česnako galvutę, kmynus, nuostabiuosius kuminus, supjaustytas morkas, imbiero šaknį, saliero gumbą, svogūną ir į visą šitą gėrį dėkite viščiukus.
- Kai tik vanduo užvirs, primažinkite ugnį ir virkite vieną valandą. Neleiskite, kad vanduo kunkuliuotų.
- Ištraukite viščiukus ir palikite ant grotelių nuvarvėti ir atvėsti.
- Ruoškite rūkyklą, dėkite medžio anglių briketus, ant jų dūmų „generatorių“ – alksnio ir obels kaladėles, suvyniotas į foliją. Padarykite skylučių dūmams išeiti.
- Rūkyklai įkaitus ant aliejumi išteptų grotelių dėkite viščiukus, uždarykite ir palikite vienai valandai.
- Temperatūra rūkykloje turi būti 110–120 °C.
- Po valandos turėsite mielą vaizdelį.
Receptą atsiuntė Vidmantas A., Jonava
Recepto autoriaus nuotr./Labai sultingas viščiukas |
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Sultinga vištiena“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita