Ingredientai
- Sviestas 140 g šalto; pagrindui
- Miltai 240 g pagrindui
- Druska 1 žiupsnelis pagrindui
- Kiaušiniai 2 vnt. įdarui
- Cukrus 90 g įdarui
- Varškė 500 g įdarui
- Uogienė 250 ml tirštos; įdarui
Kaip gaminti
1. Į virtuvinį kombainą suberiame miltus, druską ir supjaustytą kubeliais sviestą. Įjungiame pulso funkciją ir laikome, kol tešla tampa smėlio tekstūros.
2. Suberiame į sviestu ištemptą kepimo formą (skersmuo 20 cm) ir lengvai ranka spausdami suformuojame pyrago pagrindą. Apie 100 g pasiliekame pyrago apibarstymui.
3. Iki balkšvos masės išplakame kiaušinius su cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išmaišome. Supilame ant pyrago pagrindo. Ant viršaus tolygiai paskirstome uogienę (šį kartą naudojau bruknių) ir apibarstome likusiais trupiniais.
4. Kepame 180 C temperatūroje apie 90 minučių arba kol gražiai paruduoja.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Užgavėnės, Vaikų šventė, Velykos