Ingredientai
- Makaronai 400 g Pakuotė šviežių makaronų su bazilikais
- Krevetės 6 vnt. karališkosios
- Česnakai 3 skiltelės
- Svogūnai 1 vnt.
- Aliejus 2 valg. š.
- Paprikos 1 vnt. pusė raudonos
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pagal skonį citrinų sulčių
- Vynas 50 ml baltojo sauso
- Duona 50 g kelios riekelės itališkos duonos
Kaip gaminti
1. Ant vidutinės ugnies įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus, kol dailiai apskrus, tada sudėkite ir pakepkite taip pat smulkintus česnakus.
2. Į svogūnų ir česnakų troškinį supilkite vyną, tada sumeskite krevetes. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kelias minutes pakepkite.
3. Pagal nurodymus ant pakuotės išvirtus makaronus dar šiltus išdėliokite lėkštėse, ant viršaus dėkite po kelias krevetes, pilkite nuo krevečių likusio padažo, apšlakstykite citrinų sultimis.
4. Tiekdama apibarstykite smulkinta saldžiąja paprika ir skrudintos baltos duonos kubeliais. Papuoškite žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Makaronai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita