„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 16
Jau įvertinote šį receptą

„Languotas“ Battenbergo pyragas

„Languotas“ Battenbergo pyragas
„Languotas“ Battenbergo pyragas / Viktorijos Ramašauskaitės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Perskirkite vieną 25 x 18 cm skardą per pusę. Aš skardą perskyriau iškirpusi kartono juostą ir įvyniojusi ją į foliją. Folija taip pat išklojau pačią skardą taip, kad perskyrimas stovėtų. Abi puses padengiau sviestiniu popieriumi, išteptu riebalais ir apibarstytu miltais.
  2. Gerai ištrinkite sviestą su cukrumi ir muškite po kiaušinį. Įmušusi paskutinį kiaušinį, dėkite valgomąjį šaukštą miltų ir vėl išsukite masę. Įpilkite į  ją vanilės ir migdolų ekstrakto ir išsijotus keletą kartų miltus su druska, kepimo milteliais bei sumaltais migdolais.
  3. Padalykite tešlą į dvi dalis ir sudėkite į atskirus indus. Į vieną tešlos dubenį įpilkite rausvų dažų ir sumaišykite. Vieną nenuspalvotąją tešlos dalį dėkite į vieną skardos pusę, kitą – į kitą ir išlyginkite paviršių peiliu. PYRAGĄ GALITE SPALVINTI IR NATŪRALIAIS AUGALINIAIS DAŽAIS. KAIP PASIGAMINTI , SKAITYKITE ČIA.
    Viktorijos Ramašauskaitės nuotr. / „Languotas“ Battenbergo pyragas
    Viktorijos Ramašauskaitės nuotr. / „Languotas“ Battenbergo pyragas
  4. Kepkite 25–30 min., kol pagaliukas, įsmeigus jį į pyragą ir ištraukus, būna sausas.
  5. Palikite skardoje atvėsti 5–10 minučių. Nuimkite kepimo popierių ir leiskite pyragui atvėsti.
  6. Apipjaustykite pyrago iškeptas juostas iš visų pusių, kad jo dalys turėtų griežtas geometrines formas. Naudokite tik aštrų peilį! Padalykite rausvąją dalį į dvi stačiakampes dalis, tą patį padarykite su kita nespalvotąja pyrago dalimi. Originalus pyragas susideda iš keturių dalių (nuotraukoje improvizuota iš aštuonių).
  7. Pašildykite 20 sek. džemą mikrobangų krosnelėje ar ant mažos ugnies ant viryklės. Patepę juo vieną rausvos apipjaustytos dalies pusę, priklijuokite nespalvotąją dalį. Ant viršaus vėl tepkite džemo (šį kartą ant abiejų suklijuotų dalių) ir klijuokite kitas dvi jau prieš tai sulipdytas džemu dalis.
  8. Pabarstykite stalą milteliniu cukrumi ir ant jos plonai iškočiokite (3–5 mm) marcipanų masę. Iškočiotas blynas turi būti tokio dydžio, kad uždengtų visą jūsų paruoštą pyragą. Patepkite marcipanų blyną džemu ir dėkite ant viršaus suklijuotą pyragą. Standžiai įvyniokite pyragą į marcipanų iškočiotą blyną prieš tai patepdamos džemu kiekvieną pyrago pusę. Dirbdamos su marcipanais, nepagailėkite miltelinio cukraus, nes ji yra kaip miltai tešlai.
  9. Susukusi pyragą į marcipanų blyną, užfiksuokite kraštus ir padėkite į šaldytuvą porai valandų. Pjaustykite pyragą tik aštriu peiliu!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.