Ingredientai
- Sultenės 120 g
- Burokėlių lapeliai 150 g
- Gražgarstės 150 g
- Pomidorai 220 g vyšninių
- Ožkų pieno sūris 200 g
- Saulėgrąžų daigai 30 g
- Kanapių sėklos 10 g lukštentų
- Pesto padažas 2 valg. š. padažui
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. padažui
- Citrinos sultys 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Sultenes, burokėlių lapelius, gražgarsčių salotas bei saulėgrąžų daigus nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir nusausinkite.
2. Vyšninius pomidoriukus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Supjaustykite ožkos sūrį gabaliukais.
3. Pasigaminkite užpilą: bazilikų pesto padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis supilkite į indą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
4. Į dubenį sudėkite jau nuplautas ir nusausintas salotas – sultenes, burokėlių lapelius, gražgarstes, taip pat pomidoriukus, užpilkite padažu ir lengvai išmaišykite. Sudėkite ožkos sūrio gabaliukus ir pabarstykite saulėgrąžų daigais bei kanapių sėklomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos