Ingredientai
- Lapiniai kopūstai (kale) 8 vnt. lapai
- Kuskusas 2 valg. š.
- Pomidorai 3 vnt.
- Mėtos 1 sauja šviežių, kapotų
- Šalotinis svogūnas 2 valg. š. arba saujelė smulkintų svogūnų laiškų
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Citrinos sultys 5 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelės nedidelė; sutrinto
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Lapinio kopūsto lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Nupjaukite lapus nuo kieto koto, smulkiai sukapokite, suberkite į dubenį ir patrinkite delnais, „pamasažuokite“, kad suminkštėtų.
2. Kuskuso kruopeles apliekite šiltu vandeniu, mirkykite keletą minučių, kol truputį suminkštės.
3. Pomidorus perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, gerai nuvarvinkite skystimą. Mėsingąsias dalis supjaustykite mažais kubeliais. Suberkite į dubenį su kapotais kopūstais.
4. Įmaišykite smulkintą svogūną (arba svogūnų laiškus), kapotas mėtas, gerai nuvarvintą mirkytą kuskusą.
5. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, sutrintu česnaku, druska, pipirais. Įmaišykite į salotas ir mėgaukitės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams, Žaliavalgiams
- Noriu patiekalo: Salotos