Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. 1 - sriubai ir 1 - lapiniams kopūstams
- Morkos 1 vnt. vidutinio dydžio
- Svogūnai 1 vnt. vidutinio dydžio
- Česnakai 6 skiltelės 2 - sriubai ir 4 - lapiniams kopūstams
- Rozmarinai 2 arbat. š.
- Pupelės 2 vnt. skardinės baltųjų
- Daržovių sultinys 300 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Sojų (miso) pasta:(lapiniams kopūstams) 2 valg. š.
- Paprikos 1 arbat. š. raudonosios paprikos dribsniai - lapiniams kopūstams
- Kopūstai 1 vnt. lapiniai - viena gūžė
Kaip gaminti
- Supjaustykite svogūną, sutarkuokite morkas, sutrinkite česnakus, apibarstykite rozmarinais ir dėkite į puodą storu dugnu. Užpilkite alyvuogių aliejumi ir troškinkite 5-7 minutes.
- Po to suberkite pupeles ir supilkite sultinį, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Troškinkite 20 minučių.
- Lapinius kopūstus nuplaukite, nusausinkite. Alyvuogių aliejų įkaitinkite, sudėkite sojų pastą ir viską kaitinkite 3-4 minutes. Sudėkite raudonosios paprikos dribsnius, smulkintus česnakus ir pakepkite 1-2 minutes.
- Į gautą masę dėkite lapinius kopūstus ir kepkite iš abiejų pusių 5 minutes. Į dubenis supilkite sriubą ir ant viršaus dėkite apskrudusius lapinius kopūstus. Patiekalą patiekite karštą!
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita