Ingredientai
- Pomidorai 500 g (vyšniniai)
- Aliejus 1 valg. š. (purškiamas, kepimui)
- Alyvuogių aliejus 8 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis (košerinė, pagal skonį)
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis (šviežiai malti, pagal skonį)
- Pievagrybiai 500 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Šoninė 3 vnt. (gabalėliai)
- Kopūstai 10 st. (smulkinti lapiniai kopūstai)
- Balzaminis actas 1 valg. š.
Kaip gaminti
Kaip gaminti:
-
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Pomidorus sudėkite į stiklinį kepimo indą, padengtą purškiamu kepimo aliejumi. Pašlakstykite daržoves 2 šaukšteliais aliejaus ir pabarstykite žiupsneliu druskos bei pipirų.
-
Kepkite orkaitėje 15 minučių, kol pomidorai įkais, ir susiraukšlės odelė. Tada išimkite indą, uždenkite folija ir padėkite į šoną.
-
Į keptuvę į pilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies. Įberkite grybus, pabarstykite žiupsneliu druskos ir pipirų. Kepinkite, kol grybai taps švelniai rudos spalvos – apie 5–8 minutes. Paskui dėkite juos į lėkštę ir neleiskite atšalti.
-
Įpilkite 2 arbatinius šaukštelius aliejaus į tą pačią keptuvę ir pastatykite ją ant vidutinio stiprumo ugnies; į keptuvę įdėkite pusę česnakų ir pusę šoninės bei kepinkite 30 sekundžių.
-
Tada pridėkite pusę lapinių kopūstų ir maišydami kepinkite, kol žalumynai šiek tiek suvys. Sudėkite viską į didelį metalinį indą. Tą patį pakartokite su likusiais 2 arbatiniais šaukšteliais aliejaus, česnaku bei šonine, trumpai pakepinkite bei įdėkite likusius lapinius kopūstus. Maišydami kepinkite, kol žalumynai apvys, sudėkite į metalinį indą.
-
Į indą su lapiniais kopūstais sudėkite pomidorus bei grybus. Į keptuvę įpilkite acto (saugokitės garų); ant lėtos ugnies kaitinkite 30 sekundžių. Apšlakstykite salotas ir pagal skonį pridėkite druskos bei pipirų. Patiekalą patiekti šiltą.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai