Ingredientai
- Lašiša 500 g filė
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 2 žiupsnelis lašišai ir padažui
- Sviestas 50 g 20 g žuviai ir 30 g padažui
- Morkos 2 vnt. nedidelės arba 1 didelė; padažui
- Porai 1 vnt. didelis; padažui
- Vanduo 300 ml padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Grietinėlė 300 ml riebios; padažui
- Garstyčios 2 valg. š. padažui
- Petražolės 1 arbat. š. kapotų šviežių
Kaip gaminti
1. Lašišos filė supjaustykite 2x2 cm gabalėliais, pasūdykite, pabarstykite juodaisiais pipirais ir palikite pastovėti.
2. Tuo metu nuskuskite morką, nuplaukite porą ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
3. Užvirkite vandenį, pasūdykite, sudėkite į jį daržoves ir virkite, kol daržovės suminkštės (apie 10–15 min.).
4. Gautą daržovių sultinį nukoškite ir atidėkite. Jo prireiks gaminant padažą.
5. Jei mėgstate daržoves, sudėkite jas į kepimo indą, kuriame kepsite lašišą orkaitėje.
6. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros.
7. Lašišai skirtą sviestą ištirpinkite keptuvėje ir lengvai apkepkite lašišos gabalėlius (visiškai iškepti nereikia). Apkeptą lašišą sudėkite į skardą ant daržovių.
8. Nedideliame puode ištirpinkite padažui skirtą sviestą, suberkite miltus ir viską gerai išsukite. Šiek tiek pakaitinkite ir tuomet maišant supilkite daržovių sultinį. Kaitinkite, kol padažas sutirštės. Tuomet nukelkite nuo ugnies, supilkite grietinėlę ir įmaišykite garstyčias. Jei reikia, pagardinkite druska.
9. Gautą padažą supilkite ant lašišos, viršų pabarstykite kapotomis petražolėmis ir skardą pašaukite į orkaitę 10–12 min., kol padažas pradės burbuliuoti.
10. Patiekite su ryžiais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei