Ingredientai
- Lašiša 4 vnt. filė kepsniai po 200 g
- Cukinijos 1 vnt. nedidelė
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Vynas 100 ml baltas
- Sojų padažas 3 valg. š.
- Grietinėlė 250 ml riebi
- Aliejus 2 valg. š. kepti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, česnaką ir pakepinkite apie 2 minutes.
2. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į keptuvę su svogūnais. Kepkite 5 minutes. Supilkite vyną ir sojų padažą, užvirkite. Supilkite grietinėlę, dar kartą užvirkite, sumažinkite ugnį ir dar troškinkite 5 minutes.
3. Kol troškinasi daržovės, kitoje keptuvėje iškepkite lašišos kepsnius: žuvį pabarstykite druska, pipirais ir kepkite po 3 minutes iš abiejų pusių. Lašišą tiekite su grietinėle ir cukinijų padažu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita