Ingredientai
- Lašiša 250 g filė
- Citrinos 1 vnt. 0,5
- Krapai 1 sauja
- Filo tešla: lapeliai 6 vnt.
- Sviestas 100 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Lašišos kepsnius pabarstykite druska, pipirais, apkepkite po 2 minutes iš abiejų pusių. Kol lašiša kepa, ištirpinkite sviestą, sutepkite po 3 luoksnius kiekvienam kepsniui filo tešlos.
2. Ant paruoštos tešlos dėkite šiek tiek smulkintų krapų, ant jų – lašišos kepsnį, o ant viršaus uždėkite plonai pjaustytų citrinų griežinėlių ir suvyniokite lašišą į tešlą, užspauskite kraštelius.
3. Aptepkite likusiu sviestu ir apibarstykite juodųjų sezamų sėklomis. Kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita