Ingredientai
- Lašiša 2 vnt. filė
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Citrinos 2 vnt.
- Žuvies prieskoniai 1 g kepsnių – pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis citrinpipirių
- Krapai 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 20 ml šlakelis
Kaip gaminti
- Lašišos filė (geriau su oda) supjaustykite norimo dydžio gabaliukais (bet esu tikra, kad skaniai iškeptų ir nepjaustyta).
- Įtrinkite juos žuvies prieskoniais ir citrinpipiriais.
- Palikite bent valandai, kad prieskoniai įsigertų.
- Tuomet sudėkite žuvies gabaliukus į skardą, išklotą kepimo folija.
- Ant kiekvieno gabaliuko dėkite supjaustytų česnakų ir labai plonų citrinų griežinėlių. Recepto autorė juos dėjo eilėmis: česnakai ir gabalėlis citrinos.
- Tuomet per visą skardą berkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus ir krapus.
- Galiausiai viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
- Uždenkite viršų kepimo folija ir kepkite apie 20 minučių.
- Jei mėgstate apskrudusią žuvį, tuomet po tų 20 min. nuimkite nuo viršaus foliją ir dar šiek tiek pakepkite.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Indrė Daniutė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita