Ingredientai
- Lašiša 800 g 4 gabaliukai po 200 gr.
- Vyšnios 500 g
- Vanduo 125 ml
- Vynas 125 ml sauso baltojo
- Česnakai 1 skiltelės
- Medus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 šaukštai sulčių ir šaukštelis tarkuotos žievelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. ankštis
Kaip gaminti
1. Žuvį pasūdykite ir mažiausiai pusvalandį palaikykite šaldytuve. Paskui iškepkite (geriausia – ant grotelių, bet galima ir keptuvėje).
2. Paruoškite padažą: iš vyšnių išimkite kauliukus, uogas sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirinkite. Sumažinus ugnį, sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai sukapotus aitriąsias paprikas, medų, citrinų žievelę, supilti citrinų sultis, vyną ir maišydami kaitinkite, kol dalis skysčio išgaruos ir padažas sutirštės (apie 30 min.).
3. Karštą padažą pilkite ant keptos žuvies ir iš karto patiekite.
Patarimas. Aštrus vyšnių padažas tinka ir su kepta vištiena arba kiaulienos kepsniais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita