Ingredientai
- Morkos 2 vnt. ryšulėliai nuskustų ir perpjautų išilgai pusiau
- Apelsinų sultys 60 ml šviežiai spaustų
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
- Medus 1,5 valg. š. skysto; 1 šaukštas morkoms ir 0,5 šaukšto lašišai
- Lašiša 800 g 4x200 g filė
- Bolivinės balandos (kynva) 125 g
- Rūkyta malta raudonoji paprika 0,5 arbat. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Salotos 2 sauja patiekimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 240°C.
2. Į didelę kepimo skardą suguldykite morkas. Mažame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, 1 šaukštą medaus ir įberkite du gerus žiupsnius druskos, įberkite pipirų. Viską sumaišykite, apliekite morkas skardoje, uždenkite aliuminio folija ir pašaukite kepti 10 min.
3. Lašišos kepsnelius nuplaukite ir labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite trupučiu druskos, tada patepkite likusiu 1/2 šaukšto medaus. Bolivines balandas suberkite į gilią lėkštę ir apvoliokite lašišos kepsnelius, gerai paspausdami, kad kruopos priliptų iš visų pusių.
4. Po 10 minučių kepimo ištraukite skardą iš orkaitės, ant morkų sudėkite lašišos kepsnelius, aplipdytus bolivinėmis balandomis, pabarstykite lašišą rūkyta paprika, pašlakstykite viską alyvuogių aliejumi ir pašaukite į orkaitę (be folijos) dar 7–9 minutėms, arba kol žuvis bus iškepusi. Patiekite su žalumynais arba salotomis.
*Tam, kad turėtumėte 3/4 stiklinės (125 g) virtų bolivinių balandų (kynva), prireiks 1/4 stiklinės (50 g) nevirtų kruopų.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei