Ingredientai
- Citrinos 3 vnt. šviežiai spaustos dviejų citrinų sultys lašišai apšlakstyti ir vienos citrinos sultys bei tarkuota pusės citrinos žievelė - padažui
- Lašiša 500 g šviežia filė
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai malti
- Druska 1 žiupsnelis
- Sviestas 50 g padažui
- Miltai 2 valg. š. padažui
- Daržovių sultinys 400 ml padažui
- Grietinėlė 2 valg. š. padažui
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą žuvį supjaustykite porcijos dydžio gabalais. Apibarstykite pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Žuvies gabalėlius apšlakstykite aliejumi, išdėliokite ant kepimo grotelių ir kepkite, kol suminkštės.
2. Paruoškite padažą: įkaitusioje keptuvėje išlydykite sviestą. Suberkite miltus ir maišydama kepinkite, kol įgaus gintaro spalvą. Toliau maišydama supilkite sultinį (3–4 šaukštus palikite) ir keletą minučių pavirinkite.
3. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Vėl statykite keptuvę ant ugnies, supilkite su likusiu sultiniu išplaktą kiaušinio trynį ir maišydama kaitinkite iki virimo. Karštu padažu apliekite iškepusią žuvį. Patiekite su ant grotelių keptomis daržovėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita