Ingredientai
- Lašiša 400 g filė
- Porai 2 vnt.
- Grybai 300 g miško
- Sviestas 1 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. Marinatui; gabalėlis šaknies
- Apelsinai 2 vnt. Marinatui; 1,5 apelsino sultys ir nutarkuota pusės apelsino žievelė
- Sojų padažas 2 valg. š. Marinatui
- Sezamų aliejus 1 valg. š. Marinatui
- Klevų sirupas 1 valg. š. Marinatui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: imbierus sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, klevų sirupu ir nutarkuota apelsino žievele. Marinatą užvirinkite ir atvėsinkite.
2. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalėliais, sudėkite į plokščią indą, užpilkite marinatu ir palikite 30 min., kad pasimarinuotų. Tada iškepkite karštoje orkaitėje ir padėkite šiltai.
3. Porą nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalėliais. Grybus nuvalykite, irgi supjaustykite.
4. Grybus ir porus pakepinkite svieste, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išdėliokite į lėkštes. Ant viršaus dėkite lašišų gabalėlių.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita