Ingredientai
- Lašiša 2 vnt. kepsneliai
- Imbieras 10 g gabalėlis šaknies
- Sultys 120 ml citrinos - 100 ml padažui
- Aliejus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. nutarkuotos žievelės
- Petražolės 1 valg. š.
- Pipirai 1 arbat. š. rožiniai - padažui
- Kaparėliai 2 valg. š. padažui
- Sviestas 35 g padažui
- Miltai 25 g padažui
- Jautienos sultinys 1 st. padažui
- Grietinė 4 valg. š. padažui
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Imbierą sutarkuokite, sumaišykite su aliejumi, nutarkuota citrinos žievele, pagardinkite cukrumi ir citrinos sultimis.
2. Lašišų kepsnelius nuplaukite, nusausinkite, aptepkite marinatu ir palikite kelias valandas. Iškepkite sveikai, virš garų.
3. Paruoškite padažą: sviestą išlydykite keptuvėje, suberkite miltus ir vis pamaišydama kepkite. Nuolat maišydama, kad miltai nesušoktų į gabaliukus, supilkite sultinį, pavirkite apie 10 min., kad dalis skysčio nugaruotų.
4. Tada supilkite citrinos sultis, sukrėskite grietinę, padažą gerai išmaišykite, dar 5 min. kaitinkite.
5. Galiausiai įmaišykite kaparėlius ir rožinius pipirus. Garuose troškintą lašišą išdėliokite į lėkšteles, gausiai apliekite padažu ir užberkite pjaustytų petražolių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita