Ingredientai
- Lašiša 250 g
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Krevetės 30 g šaldytos virtos padažui
- Svogūnai 1 vnt. 1/2svogūnas padažui
- Sviestas 80 g 30g padažui ir 50g žuviai kepti
- Miltai 1 valg. š. 1/2 valg.š. padažui
- Žuvies sultinys 1 st. arba vanduo padažui
- Druska 1 žiupsnelis padažui
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. žiupsnelis padažui
- Krapai 1 sauja smulkinti padažui
Kaip gaminti
1. Lašišą, nuskuskite, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite prieskoniais. Palaikykite apie 30 min.
2. Keptuvėje su sviestu pakepkite susmulkintus svogūnus, sudėkite krevetes, įberkite prieskonių, druskos, o po kelių minučių suberkite miltus. Gerai sumaišykite. Kai miltai apkeps, supilkite sultinį arba vandenį. Padažas turi būti vidutinio tirštumo.
3. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite susmulkintų krapų. Lašišą iškepkite kitoje keptuvėje su sviestu. Patiekdami ant žuvies užspauskite citrinos sulčių, užpilkite padažo.
Šaltinis: 15min.lt