Ingredientai
- Citrinos 1 vnt.
- Lašiša 2 vnt. gabalėliai
- Česnakai 2 vnt. laiškiniai su galvutėmis
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Pomidorai 4 vnt. 4 - 6 vyšniniai
Kaip gaminti
1. Citriną perpjaukite pusiau. Lašišos gabalėlius apšlakstykite išspaustomis citrinos sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir palikite pasimarinuoti.
2. Česnakų laiškus sukapokite, galvutes susmulkinkite. Suberkite į keptuvę su įkaitintais keturiais šaukštais aliejaus, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol suminkštės.
3. Lašišos gabalėlius sudėkite į skardą, apšlakstykite likusiu aliejumi. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 20–30 minučių.
4. Patiekite su laiškinių česnakų padažu ir pomidorais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė