Ingredientai
- Lašišų kepsneliai 4 vnt.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Paprikos 2 vnt. raudonos
- Svogūnai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Vynas 100 ml baltojo sauso
- Žuvies sultinys 100 ml
- Grietinėlė 100 ml
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Paprikas nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir sudėkite į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, odelėmis į viršų. Kepkite, kol odelės pajuos. Išėmusios sudėkite į dubenį ir uždengtas palaikykite apie 10 minučių. Tada odeles nulupkite ir paprikas supjaustykite.
2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite paprikas, svogūnus. Supilkite vyną, užvirkite. Supilkite sultinį, grietinėlę, sudėkite pomidorų pastą, užvirkite ir ant nedidelės ugnies pavirkite 15 minučių.
3. Gautą padažą išplakite elektriniu plakikliu, pagardinkite pipirais.
4. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, pagardinkite žuvų prieskoniais ir iškepkite keptuvėje.
5. Tiekite su šiltu paprikų kremu, papuoškite paprikų juostelėmis, žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita