Ingredientai
- Lašiša 2 vnt. filė gabaliukai
- Raudonasis svogūnas 30 g 1/2 galvutės
- Peletrūnas 1 arbat. š. džiovinti arba saujelė šviežių
- Grietinėlė 8 valg. š. neriebi
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Sultys 1 valg. š. citrinų
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Lašišos gabaliukus įtrinkite druska bei pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite žuvį oda į viršų ir kepkite apie 3 minutes.
2. Supjaustykite kubeliais svogūną. Apverskite žuvį ir kepkite dar 2 minutes. Sudėkite į kepimo indą ir pabarstykite svogūnais ir peletrūnais. Užpilkite grietinėle ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita