Ingredientai
- Lašiša 300 g filė
- Garstyčių sėklos 0,25 arbat. š.
- Aitrioji paprika 0,25 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Sezamo sėklos 1 valg. š.
- Klevų sirupas 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C (kepimo režimas be ventiliatoriaus). Prieskonius dėkite į grūstuvę, sutrinkite. Lašišos filė perpjaukite į du gabalėlius. Odą nupjaukite, žuvies filė įtrinkite prieskonių mišiniu, virtuviniu teptuku aptepkite klevų sirupu ir iš visų pusių apvoliokite arba apibarstykite sezamų sėklomis.
2. Dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi arba folija. Kepkite 10–15 min arba kol lašiša iškeps, tačiau bus dar šiek tiek rausva viduje.
3. Lašišą galite patiekti su ryžiais bei salotų lapais arba avokado piurė. Nuotraukose, kurias matote, avokadas sutrintas su žaliosios citrinos sultimis, trupučiu druskos ir sumaišytas su smulkiai kapotu pomidoru.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai