Ingredientai
- Lašiša 400 g Filė
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis citrininiai - pagal skonį
- Citrinos 1 vnt.
- Smidrai 8 vnt.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Džiūvėsiai 1 sauja malti
- Parmezano sūris 1 sauja
Kaip gaminti
- Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
- Palikite 15 min.
- Smidrų kietuosius galus nupjaukite.
- Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais, ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį.
- Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje, maždaug 15 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus.
Receptą atsiuntė Helena J.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita