Ingredientai
- Lašiša 500 g filė
- Lazanijos lakštai 400 g
- Špinatai 200 g padažui
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Grietinėlė 200 ml padažui
- Pipirniai: (padažui) 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 2 valg.š sulčių - padažui
Kaip gaminti
1. Nuo lašišos filė atsargiai nupjaukite odą. Žuvį supjaustykite gabalėliais ir vartant kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus maždaug 3 minutes.
2. Pasūdytame vandenyje išvirkite lazanijos lakštus, nukoškite.
3. Paruoškite padažą: špinatus nuplaukite, didesnius susmulkinkite ir pakaitinkite keptuvėje ištirpintame svieste. Supilkite grietinėlę, įdėkite pipirnių ir dar šiek tiek pakaitinkite. Nukėlę nuo ugnies, į padažą įmaišykite citrinų sultis (galima pabarstyti baltaisiais pipirais, druska).
4. Į lėkštes įdėkite keptų žuvies gabalėlių, ant jų uždėkite po lazanijos lakštą, apipilkite špinatų padažu, tada vėl dėkite žuvies, lazanijos lakštą ir užpilkite padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė