Ingredientai
- Lašiša 4 vnt. filė gabaliukai
- Citrinos 1 vnt. sultys pusės citrinos ir padažui keli lašai
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis ir padažui
- Cukrus 1 žiupsnelis
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. citrininiai
- Grietinėlė 200 ml riebi padažui
- Šaldyti žirneliai 250 g padažui 1 stiklinė arba žalių
- Pipirai 1 žiupsnelis padažui
Kaip gaminti
1. Žuvies gabaliukus įtrinkite prieskoniais, druska, cukrumi ir apšlakstykite citrinų sultimis bei alyvuogių aliejumi. Gabaliukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių.
2. Pasiruoškite padažą: keptuvėje įkaitinkite grietinėlę, suberkite žalius atšildytus žirnelius ir maišydami kaitikite kelias minutes, kol padažas pradės tirštėti. Paskaninkite druska, pipirais, įlašinkite citrinų sulčių. Galite įberti tarkuotų citrinų žievelių.
3. Padažą supilkite ant iškepusių lašišos gabaliukų.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita