Ingredientai
- Lašiša 500 g
- Burokėliai 100 g šviežių
- Druska 150 g rupios
- Pankolių sėklos 0,5 valg. š.
- Rudasis cukrus 35 g
- Degtinė 40 ml
Kaip gaminti
1. Visus ingredientus, išskyrus lašišą, susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Lašišos filė oda į apačią įdėkite į stiklinį arba keraminį indą. Gauta burokėlių mase padenkite lašišos filė viršų, tuomet uždenkite kepimo popieriumi ir maistine plėvele. Paslėkite ir dėkite į šaldytuvą 24–48 val.
3. Praėjus numatytam laikui nuplaukite burokėlių masę nuo lašišos ir gerai nusausinkite. Į stalą tiekite supjaustytą plonytėmis riekelėmis, jei norisi, su jums patinkančia duona.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis, Velykos