Ingredientai
- Lašiša 400 g filė
- Brokoliniai kopūstai 400 g gali būti ir šaldyti
- Svogūnai 2 vnt. nedideli
- Česnakai 2 skiltelės
- Bulvės 4 vnt. 3-4 didesnės
- Pienas 80 ml
- Sviestas 1 valg. š.
- Garstyčios 1 arbat. š. grūdėtosios
- Sūris 4 valg. š. tarkuotas aštresnis sūris („Džiugas“)
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š.
- Grietinėlė 300 ml riebi
Kaip gaminti
1. Apvirkite brokolius. Lašišos filė supjaustykite gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus, sudėkite lašišų gabaliukus ir maišydami kepkite 5–7 minutes, paskaninkite prieskoniais, pipirais ir druska. Sudėkite brokolius, supilkite grietinėlę ir kaitinkite apie 10 minučių.
2. Bulves nulupkite, išvirkite ir sugrūskite su sviestu, pienu ir tarkuotu sūriu. Jei reikia, pasūdykite.
3. Į sviestu išteptą skardą sudėkite bulvių košę, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite lašišų bei brokolių troškinį. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė